Produse naturale pentru sanatatea ta

Cuisoarele

Cuisoarele sunt adesea asociate cu retetele de Craciun, cum ar fi vinul fiert si prajitura de Craciun, si nu sunt folosite pe larg in cultura sau bucataria noastra in afara perioadei de Craciun. Totusi cuisoarele au beneficii de sanatate de care te poti bucura tot anul.

Cuisoarele sunt originare din Indonezia, dar regiunea cu cea mai mare productie este Zanzibarul din Africa de Est. Cuisoarele sunt mugurii florilor nedeschise de culoare roz ai arborilor permanent verzi de cuisoare. Mugurii sunt uscati pana capata culoarea maronie si au un exterior dur, dar partea carnoasa contine un compus uleios bogat in eugenol. Eugenolul are proprietati antivirale, antifungice, antiseptice, anestezice si anti-inflamatorii.
Cuisoarele au fost folosite de peste 2000 de ani pentru tulburari digestive, pentru a trata durerile de dinti, artrita, si de asemenea pentru alinarea poftei de alcool la alcolici. S-a descoperit ca eugenolul poate de asemenea sa previna toxicitatea datorata poluantilor din mediul inconjurator, precum tetraclorura de carbon, si sa previna cancerele tractului digestiv.
Topics :