Cuisoarele sunt adesea asociate cu retetele de Craciun, cum ar fi
vinul fiert si prajitura de Craciun, si nu sunt folosite pe larg in
cultura sau bucataria noastra in afara perioadei de Craciun. Totusi
cuisoarele au beneficii de sanatate de care te poti bucura tot anul.
Cuisoarele
sunt originare din Indonezia, dar regiunea cu cea mai mare productie
este Zanzibarul din Africa de Est. Cuisoarele sunt mugurii florilor
nedeschise de culoare roz ai arborilor permanent verzi de cuisoare.
Mugurii sunt uscati pana capata culoarea maronie si au un exterior dur,
dar partea carnoasa contine un compus uleios bogat in eugenol. Eugenolul
are proprietati antivirale, antifungice, antiseptice, anestezice si
anti-inflamatorii.
Cuisoarele au fost folosite de peste 2000 de
ani pentru tulburari digestive, pentru a trata durerile de dinti,
artrita, si de asemenea pentru alinarea poftei de alcool la alcolici.
S-a descoperit ca eugenolul poate de asemenea sa previna toxicitatea
datorata poluantilor din mediul inconjurator, precum tetraclorura de
carbon, si sa previna cancerele tractului digestiv.